The Weather Makers
Aanpak voor herstel
van de waterkringloop
The Weather Makers is een organisatie met een holistische visie.
Ons doel is het herstel van de waterkringloop door middel van grootschalig
ecologisch herstel met als streven het creëren van een leefbare planeet.
Wij zien water als de drijvende kracht achter al het leven op aarde
Viewing water as the engine of all life on earth
Onze aanpak
Waarom
De wereld van vandaag kampt met ernstig verslechterende ecosystemen. De productiviteit van de aarde neemt af en soorten sterven in een ongekend tempo uit. Met de huidige koers van de klimaatverandering wordt het levensonderhoud van miljoenen mensen ernstig bedreigd.
Water zien wij als de drijvende kracht achter al het leven op aarde. Herstellen van waterkringlopen door middel van grootschalige ecosysteem regeneratie, is de sleutel tot het creëren van een leefbare planeet.
The Weather making Approach voor herstel van de waterkringloop
Wij ontwikkelden The Weather Making Approach, een revolutionaire en impactvolle strategie voor ecosysteemplanning, ontwerp, aanleg en beheer. Onze aanpak is flexibel en dynamisch, waardoor we op verschillende schalen en met diverse belanghebbenden kunnen samenwerken. De strategie biedt inzicht in hoe ecosystemen kunnen worden geregenereerd als basis voor het herstellen van waterkringlopen.
The Weather Making Approach (her)waardeert de rol van natuur in relatie tot het weer en klimaat. Hiermee kunnen we, met de natuur als basis, langetermijnstrategieën voor de ontwikkeling van ecosystemen. Deze waarderingen kunnen vervolgens worden vertaald naar doelstellingen en beloningssystemen. Het vormt een overkoepelend kader voor talloze maatschappelijke uitdagingen zoals waterveiligheid, biodiversiteit, klimaat en voedselzekerheid.
Wij gebruiken deze methodologie om onze diensten op te bouwen, oplossingen te ontwikkelen en onze onderzoeken richting te geven en vast te stellen.
Diensten
De diensten die wij aanbieden vormen de krachtige combinatie van engineering, ecologie, analytics en software.
Binnen projecten maken wij het mogelijk om de ecologische waarden te kwantificeren, zodat deze kunnen worden gecombineerd met financiële, sociale en economische waarden.
Zo hebben we onder andere de Ecologische Wasstraat.
Wij helpen graag om kansen te identificeren, inzichten te verkrijgen en waarden te optimaliseren.
Bekijk hier onze menukaart met onze diensten en tarieven.
Wanneer je meer informatie wilt ontvangen over één van onze diensten, neem dan contact met ons op.
Initiatieven
Bardawil & Sinai Initiative
Het Bardawil & Sinai Initiative (BSI) is een baanbrekend project dat tot doel heeft de waterkringloop van de Sinaï, het driehoekige schiereiland aan de oostzijde van Egypte, te herstellen. Hier ligt dan ook de oorsprong van de oprichting van The Weather Makers. Door middel van grondverzet en vergroening streven we ernaar om het gebied groener en koeler te maken, wat positieve gevolgen heeft voor het lokale klimaat, maar ook de grotere weersystemen in de Middellandse Zee en de Indische Oceaan. Dit initiatief heeft een diepgaande impact op meerdere fronten. Allereerst zal het herstellen van de waterkringloop zorgen voor water- en voedselzekerheid voor de lokale bevolking, en hun levensonderhoud en welvaart verbeteren. Het streven is dat de stabiliteit in de regio zal verbeteren. Daarnaast zal het een aanzienlijke impact hebben op het klimaat en de biodiversiteit in de regio.
Het BSI kan dienen als een inspirerend voorbeeld voor nieuwe initiatieven wereldwijd. Onze aanpak, gebaseerd op de integratie van ecologie, engineering en wetenschappelijk onderzoek, kan worden toegepast in verschillende regio’s om waterkringlopen te herstellen en duurzame oplossingen te bieden voor de uitdagingen van klimaatverandering.
Perspective paper
In het kader van onze nauwe samenwerking met wetenschappers en onze visie om dit ook in de toekomst voort te zetten, hebben we een Perspective Paper opgesteld; een samenvatting van onze visie. Dit document introduceert de wetenschappelijke concepten waarop het Bardawil & Sinai Initiative (BSI) is gebaseerd. Met dit artikel willen we onze visie communiceren, inzicht geven in de cruciale onbekenden op het gebied van klimaatwetenschap en biosfeerherstel en pleiten voor meer multidisciplinair onderzoek.
Henriëttewaard Initiatief
De Henriëttewaard is een centraal gelegen knooppunt van waterwegen en tevens een belangrijke plek binnen de ecologische hoofdstructuur. Het gebied ligt op de plek waar de rivier de Dieze de Maas in stroomt. De Henriëttewaard is essentieel voor de waterafvoer van het achterland en heeft daarnaast veel potentieel voor verdere ecologische ontwikkeling in de omgeving. De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil de polder herontwikkelen tot een rivier-natuurpark als onderdeel van het Groene Delta Programma.
Het leidende principe van de Henriëttewaard als natuurpark is de transformatie van het huidige agrarische grondgebruik naar een functioneel en dynamisch natuurlijk landschap. The Weather Makers heeft een consortium gevormd met verschillende belanghebbenden en nemen de leiding in het bepalen van de toegevoegde waarden van het gebied op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, natuurlijke CO2-vastlegging en het opzetten van een financieel model voor de ontwikkeling. Het ontwerp ondersteunt de verschillende ecosysteemdiensten door middel van het introduceren van essentiële ecologische processen via landschapsdiversiteit en biodiversiteit.
Over ons
Over ons
The Weather Makers is een toonaangevend bedrijf en vergroener van de wereld. We herstellen de biosfeer door het herstel van waterkringlopen en het oplossen van watergerelateerde uitdagingen. Ons team werkt samen aan natuurlijke oplossingen voor een duurzame toekomst.
We werken samen met de overheden, industrieën, waaronder aannemers, baggeraars en grondontginners en gerenommeerde instituten en universiteiten om hiervoor op natuurgebaseerde technologieën te ontwikkelen.
Met onze aanpak, waarbij we engineering, ecologie, analytics en software combineren, creëren we locatie specifieke en op maat gemaakte oplossingen die een positieve impact hebben op waterveiligheid, waterkwaliteit, biodiversiteit en een gematigd klimaat. We zijn gedreven in wat we doen en zijn vastbesloten om de uitdagingen van vandaag om te zetten in duurzame oplossingen voor morgen.
Het bedrijf is opgericht in 2017 en vernoemd naar het boek “The Weather Makers” van Professor Tim Flannery.
Wij zien water als de drijvende kracht achter al het leven op aarde
Het Team
Wij zien water als de drijvende kracht achter al het leven op aarde
Angel Imaz
Ambassadeur
Anneleen Geurts
Aardwetenschapper
Prof. Charling Tao
Cosmological scientist
Daniel Halsey
Permacultuur Specialist
Duke ten Velden
Ecological Engineer
Eduardo Vias Torres
Ecological Engineer
Farah Shishani
Project manager
Gabriel Bellido Perez
Ambassadeur
Gijs Bosman
Technical Director / Founder
John D. Liu
Ecologist & Filmmaker
Prof. John Todd
Ecological Scientist
Maarten Lanters
Hydraulic Engineer
Maddie Akkermans
CEO / Founder
Maged el Said
Oprichter Habiba
Prof. Millán Millán
Meteorologist
Mohammed Nawlo
Business Consultant
Mohamed Zakaria
Vegetatie en Ecologie Wetenschapper
Pepijn Noordhuizen
Technisch tekenaar
Pieter van Hout
Project Manager
Rick van Bentem
Coastal Engineer
Robin Heukels
Digital Advisor/Architect
Rogier Kuiper
Biological Engineer
Sanne Murraij
Communicatie en organisatie
Ties van der Hoeven
Creative Director / Founder
CO2 Ladder
Duurzaamheid is de belangrijkste kernwaarde van The Weather Makers. The Weather Makers hebben als missie om grootschalig ecosystemen te regenereren en waterkringlopen in balans te brengen. In deze projecten is CO2-opname door natuur een van de hoofddoelen.
The Weather Makers neemt deel aan de CO2-ladder om haar eigen uitstoot te verminderen. Bij voorbaat is dit een uitdagende aanpak, aangezien het bedrijf al een zéér lage CO2-voetafdruk heeft.
Het klimaatbewustzijn in het bedrijf is groot, gezien de missie die het bedrijf nastreeft. Om die reden hebben collega’s hun gedrag al aangepast. Wanneer mogelijk, pakken de werknemers altijd de trein en reizen zij zo min mogelijk met de (benzine) auto of het vliegtuig. Alleen wanneer het echt nodig is, wordt dit gedaan. Voor een aantal keer per jaar is het bijvoorbeeld cruciaal om partners in het Midden-Oosten fysiek te ontmoeten, wil The Weather Makers daar succesvol zijn in het vergroenen van verwoestijnde gebieden. Op termijn, zal deze investering van CO2 uitstoot, meermaals worden gecompenseerd door de resultaten van ecosysteemregeneratie.
Ons streven
Wij streven ernaar om in 2024, ten opzichte van ons referentiejaar 2023, 14% minder CO2 uit te stoten. Het gaat daarbij 6% minder CO2 in gasverbruik (scope 1), 8% minder CO2 in elektraverbruik en zakelijk reizen (scope 2). Meer informatie over onze CO2-voetafdruk, maatregelen en onze doelen is te vinden in de onderstaande documentatie.
Wat is de CO2-Prestatieladder?
De CO2-Prestatieladder is het duurzaamheidsinstrument van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). SKAO helpt bedrijven en overheden bij het verkleinen van hun CO2-voetafdruk.
Documenten
Voor meer informatie over The Weather Makers en onze ambities om onze CO2-voetafdruk te verkleinen kunt u de volgende documentatie raadplegen:
- CO2-ladder referentiejaar 2023 rapport (in English)
- CO2-ladder Q1 en Q2 2024 rapport (in English)
- Informatie over The Weather Makers op de website van SKAO
- The Weather Makers maakt deel uit van het sectorinitiatief DMI-ecosysteem (Dutch Metropolitan Innovations), dit ecosysteem is opgericht door het Ministerie van I&W en het Nationaal Groeifonds. Het initiatief verenigt ongeveer 100 bedrijven, kennisinstituten en overheden. Het DMI-ecosysteem, als sectorinitiatief, focust op het terugdringen van de CO2-uitstoot in het stedelijke gebied. Daarnaast wil het ecosysteem ook de stikstofuitstoot terugdringen en de biodiversiteit verhogen.
- The Weather Makers is lid van het sectorinitiatief Netherlands Water Partnership (NWP), opgericht in 1997 door de Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijfsleven wat actief is in de watersector. NWP zet zich in voor samenwerking in de watersector en business opportunities in buitenlandse markten. De export van kennis op het gebied van watermanagement richt zich voornamelijk op duurzaamheid, waaronder ook CO2-reductie valt.